Collega Frans Merkens nieuwe voorzitter van de kenniswerkgroep Taxeren bij NVM

In bijeenkomsten van de Kenniswerkgroep Taxatie (LAV) komen aangeslotenen en Young Professionals van de NVM-vakgroep Agrarisch & Landelijk samen om collegiaal kennis uit te wisselen en actualiteiten te bespreken. In de Kenniswerkgroep worden ook producten en diensten ontwikkeld in samenwerking met het NVM-bureau, de deelnemingen en externe dienstverleners.

Onze collega Frans Merkens heeft zich aangesloten als nieuwe voorzitter van deze werkgroep.

Nieuw taxatierapport en opdrachtbrief LAV

Frans heeft net als collega Maarten van der Vleuten een mooie bijgedragen kunnen leveren aan de actualisatie van het taxatierapport Landelijk en Agrarisch Vastgoed (LAV) en bijbehorende opdrachtbrief. Frans namens zijn input vanuit de NVM, Maarten namens RICS.

Het rapport is conform de European Valuation Standard (EVS) en International Valuation Standard (IVS) opgesteld. Ook zijn de ESG-criteria (Environmental, Social en Governance) toegevoegd omdat die een steeds prominentere rol spelen binnen de vastgoedbranche.

Dit taxatierapport is in opdracht van de Stichting TEGoVA Netherlands (TEGoVA-NL) en Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) opgesteld door een branche brede werkgroep bestaande uit taxateurs en vertegenwoordigers van de aangesloten verenigingen (NVM, Vastgoedpro, VBO) bij TEGoVA-NL, van RICS, en van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR).

Het rapport is de afgelopen maanden ter consultatie aangeboden aan alle gebruikersgroepen en verscheidene stakeholders. De werkgroep heeft deze opmerkingen in overweging genomen bij het finaliseren van het definitieve taxatierapport.